Sukaldaritza haragijale-beganoa

Malum Rex Graffiti Orange
Malum Rex PLate Large
Malum Rex PLate Large

HEMEN, ZAPOREA ETA ASKATUSA DIRA NAGUSI

Gure sukaldaritzak landareen eta animalien munduan du jatorria. Bezeroaren erabakitzeko aukerak egiten gaitu indartsu. Goxo-goxo sukaldatzen dugu, haragijalea, begetarianoa edo beganoa izan gehien gustatzen zaizunarekin goza dezazun.

PARTEKATZEKO PROPOSAMENAK

Gure sukaldaritzak landareen eta animalien mundua arakatu nahi ditu. Bezero bakoitza eta momentu bakoitza desberdinak dira. Plater gozoak prestatzen dizkizugu zure gustu eta momentuaren araberakoak. Barazki edo haragi; barazki eta haragi. Gure lana zure gozamena.

SUA, ESPEZIE BATEN SUKALDARITZA

Baratzeko, itsasoko edo bertako abeltzaintzako produktuak dira gure sukaldearen oinarria. Sua da gure sukaldaritza eraldatu zuen elementua. Sua eta baratze, itsaso eta larreetako jakiak elkartu eta zuen zentzumenen esku uzten ditugun platerak osatzen ditugu.

SUA, ESPEZIE BATEN SUKALDARITZA

Baratzeko, itsasoko edo bertako abeltzaintzako produktuak dira gure sukaldearen oinarria. Sua da gure sukaldaritza eraldatu zuen elementua. Sua eta baratze, itsaso eta larreetako jakiak elkartu eta zuen zentzumenen esku uzten ditugun platerak osatzen ditugu.

Menua

Karta

Zizka-Mizka

Partekatzeko proposamenak

Gure Hanburgesak

Parrillan

Udazkena Malumen

Urteroko Legez

Postreak

Alergenoak

Zizka-Mizka

GILDAK
Gildak gustatzen al zaizkizu? 7 proposamen berri ditugu zuretzat! Dastatu eta ezagutu Malum Rex, 7. zentzumena!

1-BASATXERRI

Oliba, Idiazabal gazta eta basatxerri urdaiazpikoa.

2,50

2-BELTZA BEGANOA

Oliba beltza, orburua, tomate lehorra, piparra eta ozpin-pepino.

2,50

3-TXINITA

Oliba, piparra, bokarta, pikilloa eta otarrainxka.

2,50

4-ZORTZI

Oliba, piparra, antxoa eta olagarroa.

2,50

5-DIVA

Oliba, piparra, antxoa eta jai-jai (alegria riojana).

2,50

6-BILBOTARTXO

Oliba beltza, otarrainxka eta galeperraren arrautza.

2,50

7-GAZTARENA

Oliba, antxoa eta Idiazabal gazta.

2,50

Partekatzeko proposamenak

HUMMUS & BABAGANUSH BEGANOA

Txitxirio-humusaren eta alberjinia-babaganusharen zaporeekin Libanora, Egiptora eta Ekialde Ertainera bidaiatuko duzu. Crudites eta Kuskurroren ogia lagungarri.

12.00

REX ENTSALADA

Zesar entsalada ezaguna gurera ekarri dugu: Idiazabal gazta, Ezpeletako piperrak eta tipulin freskoarekin.

13,50

REX ENTSALADA BEGANOA

Rex entsalada beganoentzat egokitua, falafel kurruskariarekin.

13,50

“AUSARTAK”

Gure betiko kroketak dira, etxean eginak, zapore paregabekoak.
-URDAIAZPIKO KROKETAK
-BAKAILAO KROKETAK

2,20/ut.|12,75/razioa

BARAZKI PAKORAK BEGANOA

Indiar pakorak gure “kroketa” beganoak dira, espeziatuak eta oso zaporetsuak: espinakak, azenarioa, tipula, patatak eta alberjinia; “Mojo” saltsa berdea lagungarri.

12.00

“ZER IKUSI HURA IKASI” BEGANOA

Beste mahai batean patata hauek ikusten dituzunean, zuk ere nahiko dituzu: Idiazabal gazta-saltsarekin edo saltsa begano pikantearekin (Sriracha maionesa).

6,50

MUSAKA BEGETALA BEGANOA

Labean egina greziar estilora: olo-esnea, kanela eta albakarekin. Haragijalea izan arren maiteko duzu.

14,00

Gure Hanburgesak

1. OSOA

Txuleta haragi samurrarekin etxean egindako eta parrillan erretako hanburgesa, letxuga, tomatea, tipula erregosia, hirugiharra, arrautza eta piperrak; patata frijituez lagunduta.

15,50

2. BEGANOA BEGANOA

Gure etxeko errezeta berezia: kinoa gordina, txitxirio egosia, shitake freskoa, azalorea eta espeziekin egiten dugu hanburgesa hau, letxuga, tomatea, tipula erregosia, piperrak, eta gure tartariar saltsa; patata frijituez lagunduta.

15,50

3. MIREN HAUNDIA (400GR)

Bere buruaz oso seguru daudenentzat bakarrik: letxuga, tomatea, tipula erregosia, hirugiharra, arrautza eta piperrak; patata frijituez lagunduta.

22,00

4.POLITTA NERIA

Hegaluze-hanburgesa mamitsua parrillan, lima-maionesarekin eta barazki erregosien ohearekin zerbitzatua; patata frijituez lagunduta.

15,50

Parrillan

BARAZKIAK “ON FIRE” BEGANOA

Parrillan erretako sasoiko barazkiak olioztatuta eta bi saltsa desberdinekin.

15,00

MALUM TXULETOIA

T-Rexaren haragia baino indartsu eta zaporetsuagoa, sutan errea eta Bordatxo baserriko letxuga entsaladaz lagunduta (kontsolatzen bazaitu, plater haragijale-begano bat eskatu duzula esan ahal izango duzu). Haragia Euskal Herrian hazitako behiena da, eta Zarauzko OKELAN-ek ekartzen digu.

42,00

REX SAHIESKIAK

Utzi alde batera labana eta tenedorea! Basatxerriko Sahieski hauek zure ezkutuko sena esnatuko dute. Heldu eskuekin eta gozatu haragiaren plazera! Bordatxo baserriko letxugaz lagunduta.

19,50

Udazkena Malumen

Urritik abendura

URRIKO BURGER-A: FRESHKA

Txuleta haragia barazki freskoen kontrastearekin: menda, albaka, zilantroa, tipula marinatua eta limoi zukua. Gainera, gazi-gozo Thai saltsa eta Sriracha. Patata frijituak. Glutenik gabeko ogia aukeran.

15,50

AZAROKO BURGER-A: TEX-REX

Muga gara, fusioa gara: txuleta haragia, natxoak, cheddar gazta, ahuakatea eta jalapeñoak. Bai, bai, Burger honek berotzen du! Patata frijituak. Glutenik gabeko ogia aukeran.

15,50

Urteroko Legez

Maiatzaren 1etik irailaren 30era:

GURE ENTSALADA “UAN-TXU-ZRI” BEGANOA

Maitemindu zaitez gure etxeko klasiko baten sinpletasunaz: Ergobiako tomatea, oliba-olio birjina eta baratxuria.

9,50

GAZTA ETA IRASAGARRA

Oreretako EGUZKI-BORDAK eginiko Idiazabal jatorrizko izendapeneko gazta, ardi latxaren esne gordinarekin egina eta etxean egindako irasagar krema batez lagunduta. Xumea bezain goxoa.

6,00

SARDINAK “PILCHARDUS”

Itsaso zabaletik, zuzenean, gure parrillara. Suak eta gatzak bere zapore basatia menderatzea lortzen dute.

12,00

Postreak

CRUMBLE OH SAGAR! BEGANOA

Labean egindako sagar-krumblea, baInilla, intxaur txikitua eta korintoko mahaspasa; kinoa eta kanela izozkiarekin lagunduta.

6,50

ETXEKO GAZTA TARTA

Gazta tarta asko dastatuko zenituen, baino gurearekin urtu egingo zara. Erronka onartzen al duzu?

6,00

AMONA MIRENEN TORRADA

Amona Mirenen betiko torradak ezin gure mahaian falta! Petritegiko sagar-zuku izozkiarekin gainera!

6,50

LARRETA ETXEKO IZOZKIAK

Orendainen eskuz eta mimoz egindako izozkiak dira, kontserbagarririk gabekoak. Larrean eta jaki naturalekin elikatutako behien esnearekin egindako izozki naturalak. Zaporeak: txokolatea, kafea, hurra eta jogurta.

5,50

Alergenoak

G I L D A K

BASATXERRI: sulfitoak, esnea, arrautza + arraina eta moluskuen arrastoak
BELTZA: sulfitoak + krustazeoak, esnea, arrautza, arraina eta moluskuen arrastoak
TXINITA: sulfitoak, krustazeoak, arraina + esnea eta arrautzen arrastoak
ZORTZI: sulfitoak, moluskuak, arraina + krustazeo, esnea eta arrautzen arrastoak
DIVA: sulfitoak, arraina + krustazeo, esnea, arrautza eta moluskuen arrastoak
BILBAINITO: sulfitoak, arrautza, krustazeoak + arraina, esnea eta moluskuen arrastoak
GAZTARENA: sulfitoak, esnea, arrautza, arraina + krustazeo eta moluskuen arrastoak

SARRERAK

HUMMUSA: sesamoa
BABAGANUSHA: sesamoa
REX ENTSALADA: soja, esnea, mostaza, sesamoa, sulfitoak
ENSALADA BEGANOA: glutena, soja, mostaza, sésamo, sulfitoak
BAKAILAO KROKETA: arrautza, glutena, arraina, esnea
URDAIAZPIKO KROKETA: arrautza, glutena, esnea, sulfitoak
PAKHORA: glutena
LAS ENVIDIOSAS: gluten-arrastoa, esnea
MUSAKA BEGETALA: glutena, sulfitoak

HANBURGESAK

OSOA: arrautza, glutena, esnea
BEGANA: glutena
TREMENDA MIREN: arrautza, glutena, esnea
LA BONITA: glutena, arraina

PARRILLAN

BARAZKIAK ON FIRE: sulfitoak
REX SAHIESKIAK: sulfitoak

POSTREAK

CRUMBLE: glutena, sésamo-arrastoa (izozkia)
GAZTA TARTA: arrautza, esnea
TORRADA: arrautza, glutena, esnea
IZOZKI ARTISAUAK: esnea

SASOIKOA

TOMATEA: sulfitoak
PIPARRAK: glutena

Menua

Karta

Zizka-Mizka

1-BASATXERRI

Oliba, Idiazabal gazta eta basatxerri urdaiazpikoa.

2,50

2-BELTZA BEGANOA

Oliba beltza, orburua, tomate lehorra, piparra eta ozpin-pepino.

2,50

3-TXINITA

Oliba, piparra, bokarta, pikilloa eta otarrainxka.

2,50

4-ZORTZI

Oliba, piparra, antxoa eta olagarroa.

2,50

5-DIVA

Oliba, piparra, antxoa eta jai-jai (alegria riojana).

2,50

6-BILBOTARTXO

Oliba beltza, otarrainxka eta galeperraren arrautza.

2,50

7-GAZTARENA

Oliba, antxoa eta Idiazabal gazta.

2,50

Partekatzeko proposamenak

HUMMUS & BABAGANUSH BEGANOA

Txitxirio-humusaren eta alberjinia-babaganusharen zaporeekin Libanora, Egiptora eta Ekialde Ertainera bidaiatuko duzu. Crudites eta Kuskurroren ogia lagungarri.

12.00

REX ENTSALADA

Zesar entsalada ezaguna gurera ekarri dugu: Idiazabal gazta, Ezpeletako piperrak eta tipulin freskoarekin.

13,50

REX ENTSALADA BEGANOA

Rex entsalada beganoentzat egokitua, falafel kurruskariarekin.

13,50

“AUSARTAK”

Gure betiko kroketak dira, etxean eginak, zapore paregabekoak. -URDAIAZPIKO KROKETAK -BAKAILAO KROKETAK

2,20/ut.|12,75/razioa

BARAZKI PAKORAK BEGANOA

Indiar pakorak gure “kroketa” beganoak dira, espeziatuak eta oso zaporetsuak: espinakak, azenarioa, tipula, patatak eta alberjinia; “Mojo” saltsa berdea lagungarri.

12.00

“ZER IKUSI HURA IKASI” BEGANOA

Beste mahai batean patata hauek ikusten dituzunean, zuk ere nahiko dituzu: Idiazabal gazta-saltsarekin edo saltsa begano pikantearekin (Sriracha maionesa).

6,50

MUSAKA BEGETALA BEGANOA

Labean egina greziar estilora: olo-esnea, kanela eta albakarekin. Haragijalea izan arren maiteko duzu.

14,00

Gure Hanburgesak

1. OSOA

Txuleta haragi samurrarekin etxean egindako eta parrillan erretako hanburgesa, letxuga, tomatea, tipula erregosia, hirugiharra, arrautza eta piperrak; patata frijituez lagunduta.

15,50

2. BEGANOA BEGANOA

Gure etxeko errezeta berezia: kinoa gordina, txitxirio egosia, shitake freskoa, azalorea eta espeziekin egiten dugu hanburgesa hau, letxuga, tomatea, tipula erregosia, piperrak, eta gure tartariar saltsa; patata frijituez lagunduta.

15,50

3. MIREN HAUNDIA (400GR)

Bere buruaz oso seguru daudenentzat bakarrik: letxuga, tomatea, tipula erregosia, hirugiharra, arrautza eta piperrak; patata frijituez lagunduta.

22,00

4.POLITTA NERIA

Hegaluze-hanburgesa mamitsua parrillan, lima-maionesarekin eta barazki erregosien ohearekin zerbitzatua; patata frijituez lagunduta.

15,50

Parrillan

BARAZKIAK “ON FIRE” BEGANOA

Parrillan erretako sasoiko barazkiak olioztatuta eta bi saltsa desberdinekin.

15,00

MALUM TXULETOIA

T-Rexaren haragia baino indartsu eta zaporetsuagoa, sutan errea eta Bordatxo baserriko letxuga entsaladaz lagunduta (kontsolatzen bazaitu, plater haragijale-begano bat eskatu duzula esan ahal izango duzu). Haragia Euskal Herrian hazitako behiena da, eta Zarauzko OKELAN-ek ekartzen digu.

42,00

REX SAHIESKIAK

Utzi alde batera labana eta tenedorea! Basatxerriko Sahieski hauek zure ezkutuko sena esnatuko dute. Heldu eskuekin eta gozatu haragiaren plazera! Bordatxo baserriko letxugaz lagunduta.

19,50

Udazkena Malumen

URRIKO BURGER-A: FRESHKA

Txuleta haragia barazki freskoen kontrastearekin: menda, albaka, zilantroa, tipula marinatua eta limoi zukua. Gainera, gazi-gozo Thai saltsa eta Sriracha. Patata frijituak. Glutenik gabeko ogia aukeran.

15,50

AZAROKO BURGER-A: TEX-REX

Muga gara, fusioa gara: txuleta haragia, natxoak, cheddar gazta, ahuakatea eta jalapeñoak. Bai, bai, Burger honek berotzen du! Patata frijituak. Glutenik gabeko ogia aukeran.

15,50

Urteroko Legez

GURE ENTSALADA “UAN-TXU-ZRI” BEGANOA

Maitemindu zaitez gure etxeko klasiko baten sinpletasunaz: Ergobiako tomatea, oliba-olio birjina eta baratxuria.

9,50

GAZTA ETA IRASAGARRA

Oreretako EGUZKI-BORDAK eginiko Idiazabal jatorrizko izendapeneko gazta, ardi latxaren esne gordinarekin egina eta etxean egindako irasagar krema batez lagunduta. Xumea bezain goxoa.

6,00

SARDINAK “PILCHARDUS”

Itsaso zabaletik, zuzenean, gure parrillara. Suak eta gatzak bere zapore basatia menderatzea lortzen dute.

12,00

Postreak

CRUMBLE OH SAGAR! BEGANOA

Labean egindako sagar-krumblea, baInilla, intxaur txikitua eta korintoko mahaspasa; kinoa eta kanela izozkiarekin lagunduta.

6,50

ETXEKO GAZTA TARTA

Gazta tarta asko dastatuko zenituen, baino gurearekin urtu egingo zara. Erronka onartzen al duzu?

6,00

AMONA MIRENEN TORRADA

Amona Mirenen betiko torradak ezin gure mahaian falta! Petritegiko sagar-zuku izozkiarekin gainera!

6,50

LARRETA ETXEKO IZOZKIAK

Orendainen eskuz eta mimoz egindako izozkiak dira, kontserbagarririk gabekoak. Larrean eta jaki naturalekin elikatutako behien esnearekin egindako izozki naturalak. Zaporeak: txokolatea, kafea, hurra eta jogurta.

5,50

Alergenoak

G I L D A K

BASATXERRI: sulfitoak, esnea, arrautza + arraina eta moluskuen arrastoak BELTZA: sulfitoak + krustazeoak, esnea, arrautza, arraina eta moluskuen arrastoak TXINITA: sulfitoak, krustazeoak, arraina + esnea eta arrautzen arrastoak ZORTZI: sulfitoak, moluskuak, arraina + krustazeo, esnea eta arrautzen arrastoak DIVA: sulfitoak, arraina + krustazeo, esnea, arrautza eta moluskuen arrastoak BILBAINITO: sulfitoak, arrautza, krustazeoak + arraina, esnea eta moluskuen arrastoak GAZTARENA: sulfitoak, esnea, arrautza, arraina + krustazeo eta moluskuen arrastoak

SARRERAK

HUMMUSA: sesamoa BABAGANUSHA: sesamoa REX ENTSALADA: soja, esnea, mostaza, sesamoa, sulfitoak ENSALADA BEGANOA: glutena, soja, mostaza, sésamo, sulfitoak BAKAILAO KROKETA: arrautza, glutena, arraina, esnea URDAIAZPIKO KROKETA: arrautza, glutena, esnea, sulfitoak PAKHORA: glutena LAS ENVIDIOSAS: gluten-arrastoa, esnea MUSAKA BEGETALA: glutena, sulfitoak

HANBURGESAK

OSOA: arrautza, glutena, esnea BEGANA: glutena TREMENDA MIREN: arrautza, glutena, esnea LA BONITA: glutena, arraina

PARRILLAN

BARAZKIAK ON FIRE: sulfitoak REX SAHIESKIAK: sulfitoak

POSTREAK

CRUMBLE: glutena, sésamo-arrastoa (izozkia) GAZTA TARTA: arrautza, esnea TORRADA: arrautza, glutena, esnea IZOZKI ARTISAUAK: esnea

SASOIKOA

TOMATEA: sulfitoak PIPARRAK: glutena

BERE BASERRIAN EZKUTATU ZUEN ARRAUTZA

SAGARDOGILE ZAHARRAK, OSKOLATIK ZEIN ANIMALIA ATERAKO ZEN ZAIN…