Sukaldaritza haragijale-beganoa
HEMEN, ZAPOREA ETA ASKATUSA DIRA NAGUSI
Gure sukaldaritzak landareen eta animalien munduan du jatorria. Bezeroaren erabakitzeko aukerak egiten gaitu indartsu. Goxo-goxo sukaldatzen dugu, haragijalea, begetarianoa edo beganoa izan gehien gustatzen zaizunarekin goza dezazun.
PARTEKATZEKO PROPOSAMENAK
Gure sukaldaritzak landareen eta animalien mundua arakatu nahi ditu. Bezero bakoitza eta momentu bakoitza desberdinak dira. Plater gozoak prestatzen dizkizugu zure gustu eta momentuaren araberakoak. Barazki edo haragi; barazki eta haragi. Gure lana zure gozamena.
SUA, ESPEZIE BATEN SUKALDARITZA
Baratzeko, itsasoko edo bertako abeltzaintzako produktuak dira gure sukaldearen oinarria. Sua da gure sukaldaritza eraldatu zuen elementua. Sua eta baratze, itsaso eta larreetako jakiak elkartu eta zuen zentzumenen esku uzten ditugun platerak osatzen ditugu.
SUA, ESPEZIE BATEN SUKALDARITZA
Baratzeko, itsasoko edo bertako abeltzaintzako produktuak dira gure sukaldearen oinarria. Sua da gure sukaldaritza eraldatu zuen elementua. Sua eta baratze, itsaso eta larreetako jakiak elkartu eta zuen zentzumenen esku uzten ditugun platerak osatzen ditugu.
Menua
Karta
Zizka-Mizka
Partekatzeko proposamenak
Gure Hanburgesak
Parrillan
Udazkena Malumen
Urteroko Legez
Postreak
Alergenoak
Zizka-Mizka
GILDAK
Gildak gustatzen al zaizkizu? 7 proposamen berri ditugu zuretzat! Dastatu eta ezagutu Malum Rex, 7. zentzumena!
1-BASATXERRI
Oliba, Idiazabal gazta eta basatxerri urdaiazpikoa.
2,50
2-BELTZA BEGANOA
Oliba beltza, orburua, tomate lehorra, piparra eta ozpin-pepino.
2,50
3-TXINITA
Oliba, piparra, bokarta, pikilloa eta otarrainxka.
2,50
4-ZORTZI
Oliba, piparra, antxoa eta olagarroa.
2,50
5-DIVA
Oliba, piparra, antxoa eta jai-jai (alegria riojana).
2,50
6-BILBOTARTXO
Oliba beltza, otarrainxka eta galeperraren arrautza.
2,50
7-GAZTARENA
Oliba, antxoa eta Idiazabal gazta.
2,50
Partekatzeko proposamenak
HUMMUS & BABAGANUSH BEGANOA
Txitxirio-humusaren eta alberjinia-babaganusharen zaporeekin Libanora, Egiptora eta Ekialde Ertainera bidaiatuko duzu. Crudites eta Kuskurroren ogia lagungarri.
12.00
REX ENTSALADA
Zesar entsalada ezaguna gurera ekarri dugu: Idiazabal gazta, Ezpeletako piperrak eta tipulin freskoarekin.
13,50
REX ENTSALADA BEGANOA
Rex entsalada beganoentzat egokitua, falafel kurruskariarekin.
13,50
“AUSARTAK”
Gure betiko kroketak dira, etxean eginak, zapore paregabekoak.
-URDAIAZPIKO KROKETAK
-BAKAILAO KROKETAK
2,20/ut.|12,75/razioa
BARAZKI PAKORAK BEGANOA
Indiar pakorak gure “kroketa” beganoak dira, espeziatuak eta oso zaporetsuak: espinakak, azenarioa, tipula, patatak eta alberjinia; “Mojo” saltsa berdea lagungarri.
12.00
“ZER IKUSI HURA IKASI” BEGANOA
Beste mahai batean patata hauek ikusten dituzunean, zuk ere nahiko dituzu: Idiazabal gazta-saltsarekin edo saltsa begano pikantearekin (Sriracha maionesa).
6,50
MUSAKA BEGETALA BEGANOA
Labean egina greziar estilora: olo-esnea, kanela eta albakarekin. Haragijalea izan arren maiteko duzu.
14,00
Gure Hanburgesak
1. OSOA
Txuleta haragi samurrarekin etxean egindako eta parrillan erretako hanburgesa, letxuga, tomatea, tipula erregosia, hirugiharra, arrautza eta piperrak; patata frijituez lagunduta.
15,50
2. BEGANOA BEGANOA
Gure etxeko errezeta berezia: kinoa gordina, txitxirio egosia, shitake freskoa, azalorea eta espeziekin egiten dugu hanburgesa hau, letxuga, tomatea, tipula erregosia, piperrak, eta gure tartariar saltsa; patata frijituez lagunduta.
15,50
3. MIREN HAUNDIA (400GR)
Bere buruaz oso seguru daudenentzat bakarrik: letxuga, tomatea, tipula erregosia, hirugiharra, arrautza eta piperrak; patata frijituez lagunduta.
22,00
4.POLITTA NERIA
Hegaluze-hanburgesa mamitsua parrillan, lima-maionesarekin eta barazki erregosien ohearekin zerbitzatua; patata frijituez lagunduta.
15,50
Parrillan
BARAZKIAK “ON FIRE” BEGANOA
Parrillan erretako sasoiko barazkiak olioztatuta eta bi saltsa desberdinekin.
15,00
MALUM TXULETOIA
T-Rexaren haragia baino indartsu eta zaporetsuagoa, sutan errea eta Bordatxo baserriko letxuga entsaladaz lagunduta (kontsolatzen bazaitu, plater haragijale-begano bat eskatu duzula esan ahal izango duzu). Haragia Euskal Herrian hazitako behiena da, eta Zarauzko OKELAN-ek ekartzen digu.
42,00
REX SAHIESKIAK
Utzi alde batera labana eta tenedorea! Basatxerriko Sahieski hauek zure ezkutuko sena esnatuko dute. Heldu eskuekin eta gozatu haragiaren plazera! Bordatxo baserriko letxugaz lagunduta.
19,50
Udazkena Malumen
Urritik abendura
URRIKO BURGER-A: FRESHKA
Txuleta haragia barazki freskoen kontrastearekin: menda, albaka, zilantroa, tipula marinatua eta limoi zukua. Gainera, gazi-gozo Thai saltsa eta Sriracha. Patata frijituak. Glutenik gabeko ogia aukeran.
15,50
AZAROKO BURGER-A: TEX-REX
Muga gara, fusioa gara: txuleta haragia, natxoak, cheddar gazta, ahuakatea eta jalapeñoak. Bai, bai, Burger honek berotzen du! Patata frijituak. Glutenik gabeko ogia aukeran.
15,50
Urteroko Legez
Maiatzaren 1etik irailaren 30era:
GURE ENTSALADA “UAN-TXU-ZRI” BEGANOA
Maitemindu zaitez gure etxeko klasiko baten sinpletasunaz: Ergobiako tomatea, oliba-olio birjina eta baratxuria.
9,50
GAZTA ETA IRASAGARRA
Oreretako EGUZKI-BORDAK eginiko Idiazabal jatorrizko izendapeneko gazta, ardi latxaren esne gordinarekin egina eta etxean egindako irasagar krema batez lagunduta. Xumea bezain goxoa.
6,00
SARDINAK “PILCHARDUS”
Itsaso zabaletik, zuzenean, gure parrillara. Suak eta gatzak bere zapore basatia menderatzea lortzen dute.
12,00
Postreak
CRUMBLE OH SAGAR! BEGANOA
Labean egindako sagar-krumblea, baInilla, intxaur txikitua eta korintoko mahaspasa; kinoa eta kanela izozkiarekin lagunduta.
6,50
ETXEKO GAZTA TARTA
Gazta tarta asko dastatuko zenituen, baino gurearekin urtu egingo zara. Erronka onartzen al duzu?
6,00
AMONA MIRENEN TORRADA
Amona Mirenen betiko torradak ezin gure mahaian falta! Petritegiko sagar-zuku izozkiarekin gainera!
6,50
LARRETA ETXEKO IZOZKIAK
Orendainen eskuz eta mimoz egindako izozkiak dira, kontserbagarririk gabekoak. Larrean eta jaki naturalekin elikatutako behien esnearekin egindako izozki naturalak. Zaporeak: txokolatea, kafea, hurra eta jogurta.
5,50
Alergenoak
G I L D A K
BASATXERRI: sulfitoak, esnea, arrautza + arraina eta moluskuen arrastoak
BELTZA: sulfitoak + krustazeoak, esnea, arrautza, arraina eta moluskuen arrastoak
TXINITA: sulfitoak, krustazeoak, arraina + esnea eta arrautzen arrastoak
ZORTZI: sulfitoak, moluskuak, arraina + krustazeo, esnea eta arrautzen arrastoak
DIVA: sulfitoak, arraina + krustazeo, esnea, arrautza eta moluskuen arrastoak
BILBAINITO: sulfitoak, arrautza, krustazeoak + arraina, esnea eta moluskuen arrastoak
GAZTARENA: sulfitoak, esnea, arrautza, arraina + krustazeo eta moluskuen arrastoak
SARRERAK
HUMMUSA: sesamoa
BABAGANUSHA: sesamoa
REX ENTSALADA: soja, esnea, mostaza, sesamoa, sulfitoak
ENSALADA BEGANOA: glutena, soja, mostaza, sésamo, sulfitoak
BAKAILAO KROKETA: arrautza, glutena, arraina, esnea
URDAIAZPIKO KROKETA: arrautza, glutena, esnea, sulfitoak
PAKHORA: glutena
LAS ENVIDIOSAS: gluten-arrastoa, esnea
MUSAKA BEGETALA: glutena, sulfitoak
HANBURGESAK
OSOA: arrautza, glutena, esnea
BEGANA: glutena
TREMENDA MIREN: arrautza, glutena, esnea
LA BONITA: glutena, arraina
PARRILLAN
BARAZKIAK ON FIRE: sulfitoak
REX SAHIESKIAK: sulfitoak
POSTREAK
CRUMBLE: glutena, sésamo-arrastoa (izozkia)
GAZTA TARTA: arrautza, esnea
TORRADA: arrautza, glutena, esnea
IZOZKI ARTISAUAK: esnea
SASOIKOA
TOMATEA: sulfitoak
PIPARRAK: glutena
Menua
Karta
Zizka-Mizka
1-BASATXERRI
Oliba, Idiazabal gazta eta basatxerri urdaiazpikoa.
2,50
2-BELTZA BEGANOA
Oliba beltza, orburua, tomate lehorra, piparra eta ozpin-pepino.
2,50
3-TXINITA
Oliba, piparra, bokarta, pikilloa eta otarrainxka.
2,50
4-ZORTZI
Oliba, piparra, antxoa eta olagarroa.
2,50
5-DIVA
Oliba, piparra, antxoa eta jai-jai (alegria riojana).
2,50
6-BILBOTARTXO
Oliba beltza, otarrainxka eta galeperraren arrautza.
2,50
7-GAZTARENA
Oliba, antxoa eta Idiazabal gazta.
2,50
Partekatzeko proposamenak
HUMMUS & BABAGANUSH BEGANOA
Txitxirio-humusaren eta alberjinia-babaganusharen zaporeekin Libanora, Egiptora eta Ekialde Ertainera bidaiatuko duzu. Crudites eta Kuskurroren ogia lagungarri.
12.00
REX ENTSALADA
Zesar entsalada ezaguna gurera ekarri dugu: Idiazabal gazta, Ezpeletako piperrak eta tipulin freskoarekin.
13,50
REX ENTSALADA BEGANOA
Rex entsalada beganoentzat egokitua, falafel kurruskariarekin.
13,50
“AUSARTAK”
Gure betiko kroketak dira, etxean eginak, zapore paregabekoak. -URDAIAZPIKO KROKETAK -BAKAILAO KROKETAK
2,20/ut.|12,75/razioa
BARAZKI PAKORAK BEGANOA
Indiar pakorak gure “kroketa” beganoak dira, espeziatuak eta oso zaporetsuak: espinakak, azenarioa, tipula, patatak eta alberjinia; “Mojo” saltsa berdea lagungarri.
12.00
“ZER IKUSI HURA IKASI” BEGANOA
Beste mahai batean patata hauek ikusten dituzunean, zuk ere nahiko dituzu: Idiazabal gazta-saltsarekin edo saltsa begano pikantearekin (Sriracha maionesa).
6,50
MUSAKA BEGETALA BEGANOA
Labean egina greziar estilora: olo-esnea, kanela eta albakarekin. Haragijalea izan arren maiteko duzu.
14,00
Gure Hanburgesak
1. OSOA
Txuleta haragi samurrarekin etxean egindako eta parrillan erretako hanburgesa, letxuga, tomatea, tipula erregosia, hirugiharra, arrautza eta piperrak; patata frijituez lagunduta.
15,50
2. BEGANOA BEGANOA
Gure etxeko errezeta berezia: kinoa gordina, txitxirio egosia, shitake freskoa, azalorea eta espeziekin egiten dugu hanburgesa hau, letxuga, tomatea, tipula erregosia, piperrak, eta gure tartariar saltsa; patata frijituez lagunduta.
15,50
3. MIREN HAUNDIA (400GR)
Bere buruaz oso seguru daudenentzat bakarrik: letxuga, tomatea, tipula erregosia, hirugiharra, arrautza eta piperrak; patata frijituez lagunduta.
22,00
4.POLITTA NERIA
Hegaluze-hanburgesa mamitsua parrillan, lima-maionesarekin eta barazki erregosien ohearekin zerbitzatua; patata frijituez lagunduta.
15,50
Parrillan
BARAZKIAK “ON FIRE” BEGANOA
Parrillan erretako sasoiko barazkiak olioztatuta eta bi saltsa desberdinekin.
15,00
MALUM TXULETOIA
T-Rexaren haragia baino indartsu eta zaporetsuagoa, sutan errea eta Bordatxo baserriko letxuga entsaladaz lagunduta (kontsolatzen bazaitu, plater haragijale-begano bat eskatu duzula esan ahal izango duzu). Haragia Euskal Herrian hazitako behiena da, eta Zarauzko OKELAN-ek ekartzen digu.
42,00
REX SAHIESKIAK
Utzi alde batera labana eta tenedorea! Basatxerriko Sahieski hauek zure ezkutuko sena esnatuko dute. Heldu eskuekin eta gozatu haragiaren plazera! Bordatxo baserriko letxugaz lagunduta.
19,50
Udazkena Malumen
URRIKO BURGER-A: FRESHKA
Txuleta haragia barazki freskoen kontrastearekin: menda, albaka, zilantroa, tipula marinatua eta limoi zukua. Gainera, gazi-gozo Thai saltsa eta Sriracha. Patata frijituak. Glutenik gabeko ogia aukeran.
15,50
AZAROKO BURGER-A: TEX-REX
Muga gara, fusioa gara: txuleta haragia, natxoak, cheddar gazta, ahuakatea eta jalapeñoak. Bai, bai, Burger honek berotzen du! Patata frijituak. Glutenik gabeko ogia aukeran.
15,50
Urteroko Legez
GURE ENTSALADA “UAN-TXU-ZRI” BEGANOA
Maitemindu zaitez gure etxeko klasiko baten sinpletasunaz: Ergobiako tomatea, oliba-olio birjina eta baratxuria.
9,50
GAZTA ETA IRASAGARRA
Oreretako EGUZKI-BORDAK eginiko Idiazabal jatorrizko izendapeneko gazta, ardi latxaren esne gordinarekin egina eta etxean egindako irasagar krema batez lagunduta. Xumea bezain goxoa.
6,00
SARDINAK “PILCHARDUS”
Itsaso zabaletik, zuzenean, gure parrillara. Suak eta gatzak bere zapore basatia menderatzea lortzen dute.
12,00
Postreak
CRUMBLE OH SAGAR! BEGANOA
Labean egindako sagar-krumblea, baInilla, intxaur txikitua eta korintoko mahaspasa; kinoa eta kanela izozkiarekin lagunduta.
6,50
ETXEKO GAZTA TARTA
Gazta tarta asko dastatuko zenituen, baino gurearekin urtu egingo zara. Erronka onartzen al duzu?
6,00
AMONA MIRENEN TORRADA
Amona Mirenen betiko torradak ezin gure mahaian falta! Petritegiko sagar-zuku izozkiarekin gainera!
6,50
LARRETA ETXEKO IZOZKIAK
Orendainen eskuz eta mimoz egindako izozkiak dira, kontserbagarririk gabekoak. Larrean eta jaki naturalekin elikatutako behien esnearekin egindako izozki naturalak. Zaporeak: txokolatea, kafea, hurra eta jogurta.
5,50
Alergenoak
G I L D A K
BASATXERRI: sulfitoak, esnea, arrautza + arraina eta moluskuen arrastoak BELTZA: sulfitoak + krustazeoak, esnea, arrautza, arraina eta moluskuen arrastoak TXINITA: sulfitoak, krustazeoak, arraina + esnea eta arrautzen arrastoak ZORTZI: sulfitoak, moluskuak, arraina + krustazeo, esnea eta arrautzen arrastoak DIVA: sulfitoak, arraina + krustazeo, esnea, arrautza eta moluskuen arrastoak BILBAINITO: sulfitoak, arrautza, krustazeoak + arraina, esnea eta moluskuen arrastoak GAZTARENA: sulfitoak, esnea, arrautza, arraina + krustazeo eta moluskuen arrastoak
SARRERAK
HUMMUSA: sesamoa BABAGANUSHA: sesamoa REX ENTSALADA: soja, esnea, mostaza, sesamoa, sulfitoak ENSALADA BEGANOA: glutena, soja, mostaza, sésamo, sulfitoak BAKAILAO KROKETA: arrautza, glutena, arraina, esnea URDAIAZPIKO KROKETA: arrautza, glutena, esnea, sulfitoak PAKHORA: glutena LAS ENVIDIOSAS: gluten-arrastoa, esnea MUSAKA BEGETALA: glutena, sulfitoak
HANBURGESAK
OSOA: arrautza, glutena, esnea BEGANA: glutena TREMENDA MIREN: arrautza, glutena, esnea LA BONITA: glutena, arraina
PARRILLAN
BARAZKIAK ON FIRE: sulfitoak REX SAHIESKIAK: sulfitoak
POSTREAK
CRUMBLE: glutena, sésamo-arrastoa (izozkia) GAZTA TARTA: arrautza, esnea TORRADA: arrautza, glutena, esnea IZOZKI ARTISAUAK: esnea
SASOIKOA
TOMATEA: sulfitoak PIPARRAK: glutena